Wie zijn we?

Architektenbureau ALLAERT&LANSSENS bvba werd in 1987 opgericht als een vaste samenwerkingsvorm tussen architect Luc Allaert en ir.-architect Geert Lanssens. De burelen waren oorspronkelijk gevestigd in de Beheerstraat 66 te Kortrijk.
Toen in 1997 Luc Allaert zijn professionele carrière beëindigde, bracht Geert Lanssens het bureau over naar de Kasteelstraat 30 te Meulebeke, waar we nog steeds gevestigd zijn. Hierbij werd de oorspronkelijke naam "architektenbureau ALLAERT&LANSSENS bvba" behouden.

Maken op vandaag deel uit van het vaste team:

Geert Lanssens
volgde na zijn opleiding tot burgerlijk ingenieur-architect (Universiteit Gent 1977) stage in het bureau van architect Luc Allaert te Kortrijk, waarna hij 10 jaar nuttige en praktische bouwervaring opdeed als projectingenieur in het aannemingsbedrijf Algemene Ondernemingen Chris Vuylsteke NV te Meulebeke.
Medeoprichter in 1987 van het architektenbureau en zaakvoerder, is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding.
Martine Lust
volgde diverse opleidingen in avondonderwijs: binnenhuisarchitectuur, grafiek, fotografie ...
polyvalente medewerker die ook instaat voor secretariaat en administratie.

Tine Lanssens
behaalde in 2013 het diploma van burgerlijk ingenieur-bouwkunde (UGent) waarna ze praktijkervaring opdeed als projectingenieur in de bruggenbouw.
Sinds 2015 opnieuw student, nu richting burgerlijk ingenieur-architect (UGent), studies die ze combineert met een job in ons bureau.
Verdiept zich met veel enthousiasme en zin voor precisie in het computergestuurd tekenwerk (Autocad, Revit) en in stabiliteitstudies.Bij het realiseren van onze projecten versterken wij ons heel regelmatig met externe medewerkers:
architect Jean-Marc Deprez staat dan veelal in voor opmaak van de bestekken en voor de werfopvolging,


Verder wordt er vaak in teamverband samengewerkt met diverse externe studiebureau's, onder meer voor het op punt stellen van stabiliteit, studie van technische uitrustingen, veiligheidscoördinatie ...

Toezichthoudende autoriteit  |  Gedragscode